top of page

Knižní Tipy #9


Robert J. Sawyer

KVANTOVÁ NOC

Experimentální psycholog Jim Marchuk pracuje na vývoji metody, která má spolehlivě odhalit psychopaty skrývající se ve společnosti. Pak však zcela náhodou zjistí, že mu z paměti zmizel půl rok života před dvaceti lety – a že to byl půl rok temný a klíčový. Kontaktuje proto Kaylu Huronovou, svou tehdejší přítelkyni, která se věnuje výzkumu lidského vědomí. A která učinila zásadní objev, jenž může lidstvo navždy zbavit chuti dopouštět se násilí… nebo ho naopak definitivně uvrhnout do temnoty.

Chris Carter

HOVOR SE SMRTÍ

Kdo čte mé knižní tipy, tak ví, že díla tohoto autora miluji. V tomto příspěvku budou hned dvě knihy. Jak už název napovídá, jedná se opravdu o hovoru se smrtí. Respektive živý přenos vraždy přes videohovor. Samozřejmě přenos brutální vraždy. Opravdu si netroufám říci, co zažívá člověk, který očekává konverzaci s blízkou osobou a místo toho uvidí, jak jí nějaký magor rozbíjí hlavu o zrcadlo. Přidám malý spoiler - oběti nejsou zavražděné osoby, ale ty co se musí na to vše koukat.

Christ Carter

GALERIE MRTVÝCH

Jeden z nejnovějších dílů. Po každé přečtené knihy od Cartera si říkám, že další kniha nemůže být už lepší. Opak je ale pravdou. Z těch sedmi knih, které jsem četl, je tento díl naprostý top. Psychopat, který po zavraždění osoby vyjme jednu část těla, aby si ji následovně dal do své sbírky? To nezní zas tak originálně, ale skvělý nápad je, podle čeho si vrah vybírá oběti a danou část těla. Z počátku jsem v ději trochu tápal, ale pak děj nabere takové otáčky, že jsem nemohl knihu odložit. I teď si říkám, že už lepší knihu nemůže vydat, ale čeká mě ještě poslední díl z této série.

Recent Posts
Archive
bottom of page