top of page

Bubenické noční můry. Vol. 2

Na mém blogu mám několik pravidelný rubrik. Nedávno jsem dostal nápad na zcela novou a lehce odlehčenou. Než začnu psát druhý díl, musím se vrátit k tomu předešlému. Článek jsem sdílel na fb skupinách - Sféra bubeníku, Bubenická asociace. Po pár hodinách jsem nemohl uvěřit, jaký ohlas to mělo. V první skupině má článek kolem 80 reakcí a velmi rozsáhlou diskuzi, ze které si půjčím pár příspěvků. V druhé skupině si článek vedl téměř stejně. Samotný článek má přes 600 shlédnutí! Tímto chci všem poděkovat za podporu a jsem velmi rád, že si to nepíši jen pro sebe.

pár komentářů z fb:

- Mě se jednou stalo, že ty slíbené bicí prostě najednou po 4 písních musely strašně nutně okamžitě odjet. Zůstal jsem sedět za bubínkem a hajtkou a nakonec se z toho vyklubala super zábavná akce se zeslabeným aparátem a hrou na virtuální kopák. Ale stejně se zase nechám napálit a pojedu se základem.

- Souhlasím v plném rozsahu a podepisuji,zapůjčený set nenastavíš tak aby set jsi užil v plné pohodě,navíc motor musí šlapat,závisí na tom celá kapela!

- S půjčením problém nemám, preferuju "půjč si to klidně celý i s činelama, pokud s tím nebudeš hejbat :-)". Ovšem vždy každýho varuju, že tomy 13x11 a 14x12 mezi 24" šlapákáma jsou dost vysoko. "Jo to bude v pohodě"... za pět minut "ty vole, to je vysoko, co s tím budem dělat?" :-D

-Ja zas mohu rict,ze mam mentalitu nekde jinde. Chci aby se clovek kteremu pujcuju sve bici citil jiste a nic ho neomezovalo. Mam sonor special edition v republice jsou jediny a stejne je rad nekomu pujcim. Nesnasim ty kecy, jo ja ti to pujcim ale nesmis s tim hejbat a nehrej moc silne:-) za to bych vrazdil :-)

To bylo malé shrnuté prvního dílu a teď už k druhému s podtitulem "SNY".

V podstatě mám jen dva typy nočních můr, které se neustále opakují. První typ se týká o pocitu ve vodě. Ve snu se můžete snažit běžet, mlátit rukama, ale nejde vám to. Za to může naše tělo. Aby se zabránilo úrazu během spánku, tak končetiny nereagují na dění ve snu. A z tohoto důvodu se dostává pocit, že jsme ve vodě a nejde nám např. utíkat.

1) Nejde mi hrát

Je plný klub, nebo někdy i stadion. Kapela začne hrát, ale mě to vůbec nejde. Ruce a nohy jsou jak pod vodou. Jsem naprosto mimo rytmus a hraji strašně pomalu. Snažím se udělat break, ale nemůžu udělat ani jeden pořádný úder. V prvním momentu po probuzení se bojím, že to nebyl sen.

2) Nekonečné stavení

Opět je plný klub. Koncert už měl dávno začít a nervozní lidé začnou bučet a odcházet. Snažím se postavit bicí, ale nemám vše. Chodím neustále do dodávky, přesto to stále není vše. Pak se mi zdá varianta, že bicí jsou připraveny, ale pořád upravuji polohy bubnů, či stojánků. Párkrát se mi zdálo, že mě zradila technika, a nemohl jsem za žádnou cenu zprovoznit počítač se samplama. Sen byl u neustálém rozpojování kabelů a hledání vhodné redukce.

Bubeníci, zdají se vám podobné sny?

Recent Posts
Archive
bottom of page