top of page

Černá hudba vol.I

Blues, Rokenrol, Soul, Hip Hop....a spousty dalších. To jsou styly, ve kterých dominují lidé s Africkými kořeny. Černoši vnímají hudbu naprosto jinak a to je asi důvod, proč ji miluji a zároveň nechápu. Tímto seriálem vás provedu mojí nejoblíbenější černošskou hudbou.

Nneka

Velmi osobitý hlas z Nigérie. Nneka, vlastním jménem Nneka Lucia Egbuna zpívá anglicky ale také jazykem igbo. Své studium v Hamburku si platila z koncertů na nezávislé scéně. Texty jsou často o sociálních problémech. V roce 2012 založila s Ahmedem Nyeie, sierraleonským MC, nadaci The Rope Foundation, která slouží jako platforma pro mladé lidi k vyjádření svých názorů pomocí umění. V její hudbě můžete slyšet soul/reggae/pop ale také hip hop či funk. Nneka má kolem sebe špičkové muzikanty, což dohromady dává velký hudební zážitek.

Dennis Chambers

Nemohu opomenout tuto bubenickou hvězdu. Naprostá špička zejména ve fusion jazz a funk. Jeho typické žvýkaní žvýkačky a celková uvolněnost - já tomu říkám "mam to na salámu", je krásný kontrast k náročné technice a pořádné ráně. Hrát začal ve čtyřech letech a už v šesti hrál živé koncerty. Hraje na bicí značky Pearl, činely Zildjian, blány Evans a perkuse LP.

Muddy Waters

Otec "Chicgo blues" a celkově nejdůležitější osoba v hudbě. Než se proslavil, tak dřel na plantážích a neměl žádné dobré vyhlídky. Poté, co začal cestovat a věnovat se hlavně hudbě, vše nabralo na otáčkách. V Chicagu si jako dělník ušetřil na elektrickou kytaru a začala se rodit nová bluesová éra. Po smlouvě s nahrávací společností přišla sláva.a s tím spojený bouřlivý styl života. Tato legenda už bohužel není mezi námi, ale jeho hudba bude vždy v srdcích lidí, co milují hudbu.

Recent Posts
Archive
bottom of page