top of page

Knižní tipy #5

Páté tipy nebudou nějak vyhraněné. Čtu docela dost knih, takže to bude takový průřez knih, které jsem četl nedávno a určitě stojí za zmínku.

ASYLUM - Madeleine Roux

Kniha je zařazena do horor, literatura pro teen.....takže jsem váhal. Ale koupil jsem si ji už jenom kvůli obálce. První milé překvapení po otevření knih bylo zjištění, že kniha obsahuje spousty ne zrovna veselých fotografií z blázinců. Celkový děj není nakonec vůbec marný. Nenáročný horor, který umí postrašit a jako celek funguje skvěle.

SANCTUM - Madeleine Roux

Pokračování, které obstálo zkouškou druhého dílu. Tempo se mi zdálo ještě vražednější, než v

předchozím díle. Děj se vrací na stejné místo a na svět se bere jedna záhada za druhou. Když člověk nic neočekává, tak je o to více mile překvapen.

OLTÁŘ Z KOSTÍ - Philip Carter

Původně jsem chtěl napsat o knize Andělé a Démoni od známého konspirátora Dana Browna. Celkově jeho díla jsou slepeniny všech záhad a konspiračních teorií. Ale co si budem povídat, je to poutavě napsané a u čtenáře to budí pocit nejistoty, jestli to není alespoň trochu pravda. Pak se mi dostala tato kniha do ruky a musím říc, že se mi líbila o mnoho víc než dílo Browna. Není zde tolik záhad, ale má to výborný spád a celkově to není tak kýčovité. Pokud máte rádi thrillery s příchutí náboženských sekt a záhad, tak kniha rozhodně nezklame.

SIMPSONOVI : FUTURAMA - PROPLETENÁ LAPÁLIE

Matt Groening

Naprosto luxusní vydání mých nejoblíbenějších kreslených seriálu. Kromě klasických příběhů jsou zde spousty bonusů. Komix byl narozeninový dárek asi před dvěma lety a pořád se k němu rád vracím.

Recent Posts
Archive
bottom of page