top of page

Top kapel, které mě ovlivnily. Díl 6.

Dnes zmíním pár kapel, které nejsou až tak moc známe, ale stojí rozhodně za poslech či návštěvu koncertu.

NOW NOW

Tříčlenná indie kapela z Minneapolis. Při poslechu Audiotree live mi běhá husí kůže po celém těle. Je to přesně ten pocit, který dokáže udělat jen pár hudebních okamžiků.

THE NEW REGIME

Sólový projekt mého oblíbeného bubeníka Ilan Rubin. Tento velmi talentovaný (nejen) bubeník hrál či hraje ve velkých kapelách Lostprophes, Nine Inch Nails, Paramore a Angels and Airwaves. V tomto projektu si vše skládá a nahrává zcela sám. Přes nízký věk ( nyní 28 ), je to velmi "dospělá" hudba.

MATCHBOOK ROMANCE

Měli se objevit v díle věnované emo, ale bohužel jsem na kapelu narazil nedávno. Americká emo-hardcore partička sice vydala jen dvě alba, ale pro mne v poslední době zcela zásadní. Jedenáct bodů z deseti.

CHARLIE SIMPSON

Indie-oplodňováky, bez kterých neusnu. Charlie je spíže známý z kapely Fighstar, kde působí od roku 2003. Na sólovou dráhu se dal v roce 2010 a myslím, že rozhodně nešlápl vedle.

DISCO ENSEMBLE

V severských státech vévodí metal a samozřejmě nejvíce ultradepresivní black-metal. Ano, tato kapela je z Finska a má v názvu disco. Naštěstí se nejedná o disco-metal ale o energetický rock pohybující se na vlně dance-post-hardcore-punk-rock. Vážně nevím jaké správné zaškatulkování by bylo správné.

KIDS IN GLASS HOUSES

Anglická energie s pop-punkovou hitovostí. Nic víc, nic míň. Poslouchám je rád před svým koncertem, aby mi dodali pozitivní energii.

Recent Posts
Archive
bottom of page