top of page

Top kapel, které mě ovlivnily. Díl 4. (cz)

Uvědomil jsem si, že v předchozích dílech nebyla ani jedna česká kapela. Rozhodně to není tím, že bych opovrhoval rodnou zemí. Ač je u nás hodně průserů ( pořad "Hudební masakry" je toho důkazem), stejně je tu mnoha výborných počinů.

SCISORHANDS

Proč nezačít tou nejlepší kapelou? Ač mě od mala ovlivnilo nespočet kapel, právě Scissorhands byla kapela, kdy sem si uvědomil, že chci jednou být také na podiu. To že Tuzex ( tehdy ještě jako Robert Org. ) je geniální ví asi každý. Naprosto splňovali vše co se mi líbilo. Jednoduché a skvělé melodie, originální zpěv a v neposlední řadě "hubené" kalhoty. (:D)

PRAGO UNION

Nebýt desky HDP, asi bych nikdy nedal Hip Hopu šanci a asi taky bych nehrál s B.O.D. Neznám nic lepšího, než se zcela ponořit do nadčasových textů. Naprosto mi spadla brada, když jsem je poprvé viděl naživo s kapelou. Asi to zní pokrytecky, ale do té doby jsem si mylně myslel že Hip Hop není "dobrá" muzika.

SUNSHINE

V období Scissorhands, jsem Sunshine bral jako béčkovou kapelu. Když se Scissorhands rozpadli, tak mi nezbylo nic jiného, než poslouchat Suns :D. Ne to je trošku přehnané! Na tuhle kapelu jsem hodně rád chodil. Snad je ještě nikdy uvidím na podiu.

MICHAL HRŮZA

Pro někoho to bude asi překvapení, ale Hrůzu mam nejraději ze všech těch českých popovin. Nejenže mam rád jeho zpěv, ale také jeho cit pro napsání inteligentního hitu. ( mnozí by se mohli učit - Slza, Kryštof a jim podobní ). Jestli to pořád považuješ za levný český pop, tak doporučuji poslechnout akustický koncert G2.

VYPSANÁ FIXA

Fixa je prostě srdcovka. První majáles, první pogo, první líbačka...Sice mám asi málo závitů abych pobral Márdiho texty, ale to je prostě fixa. Ač je kapela neustále v koncertním zapřažením a má nemálo fanoušků, tak je velmi sympatické, že si na nic nehrají. Přijedou, zahrajou a odjedou. Žádné osobní bedňáky, extra světelné efekty či promítání. Prostě rokenrol od srdce.

Recent Posts
Archive
bottom of page