top of page

Inkoust pod kůží: 21-25

Po delší době se vracím s inkoustem pod kůží. I dnes představím pět tetování a dneska speciálně uvidíte dodělaný rukáv.

21) Mahákála

Na rukávu s buddhistickou tématikou nesmí chybět Mahákála, neboli ochránce dharmy. V tomto případě se jedná o Bernag Čhen (Černý plášť) a je hlavním ochráncem linie Karma Kagjü tibetského buddhismu. Je vyobrazován v hrozivé podobě , aby chránil bytosti před utrpením a v podstatě představuje soucit všech buddhů. Lebky v koruně Černého pláště znázorňují pět moudrostí, s důrazem na aspekt přeměny. Dá se říci, že ukazují nevědomost, kterou Mahákála překonal a přeměnil v moudrost.

22) Mandala

Vždy jsem obdivoval náročné mandaly vytvořené z barevného písku. Tyto mandaly jsou nejčastěji součástí rituálu, či slavnosti. Při ukončení slavnosti nebo obřadu, pro který byla mandala vytvořena, je tato veřejně smetena a vržena do řeky, nebo rozprášena po větru. Něco takového samozřejmě nesvedu, takže jsem si vybral jednoduchý vzhled, který jsem následně vybarvil podle své fantazie.

23) Květ

V minulém díle byly dva květy. I v dnešním vydání nebude chybět. Lotus je v buddhismu velmi důležitý, takže jsem se rozhodl ještě pro jeden květ na ruku. Aby z vás byl krásný lotus, musíte být nejdříve semínko, které se musí prodrat hlínou na světlo.

24) Bonbon

Tento bonbon je dneska jediné tetování, které není na pravé ruce. Malé místo na levé ruce si doslova říkalo o nějaký malý obrázek. Bonbon skvěle zaplnil prázdné místo. A proč zrovna bonbon? Je to odkaz na mou kapelu Chuť. S touto kapelou hraji skoro už pět let a kdyby to náhodou skončilo, tak budu mít památku na tolik skvělých koncertů a společných zážitků.

25) Pozadí rukávu

A tady je rukáv! Aby to vše fungovalo jako celek, tak jsem zvolil černé čáry a vlnky, který se používají v japonském stylu tetování. Rukáv trval přes dva roky, stál hromadu hodit a ještě více bolesti, ale výsledek za to stojí. Díky moc za skvělou práci Monice Klímové z Ruined LIFE Tattoo.

Recent Posts
Archive
bottom of page