top of page

Bubeníkovo recenze: Blány a příslušenství

Na svém blogu mám několik pravidelných rubrik. Bubenické recenze mám nejraději a co se týče počtu přečtení, tak vedou na prvním místě. První recenze o in-ear monitoru má už přes 800 shlédnutí...děkuji moc! Po delší době jsem se vrhnul na další díl, ve kterém zmíním pár mích oblíbených blan, či jak si nejlépe potisknout rezonanční blánu.

Evans - Emad - bass drum

Na basový buben jsem postupem času vyzkoušel snad všechny blány od Remo. Ale pro mne ta nejlepší je Emad od firmy Evans. K bláně dostanete dvě velikosti tlumících kroužků, kterou nemusíte nějak přidělávat, ale vsunete do přidělaného kruhu. Tato dvouvrstvá blána má dlouhou životnost a nabízí velmi silný attact, takže vašemu kopáku dodá krásné basy a čitelné výšky

Remo - Controlles sound - Snare

Vždy jsem ji používal na snare. Jak název napovídá, bláná má uprostřed terč, který tlumí nežádoucí přeznívání. Dnes ji mam na akrylátovém bubínku, s velmi vysokým laděním.

Remo - Ambassador - snare

Můj druhý snare je kovový Black Panther, který má na rockovější sound. Oproti předchozí bláně nenabízí přirozený tlumení, ale krásně bubínek šustí. Blánu při nižším laděním lehce tlumím moongelem.

Remo - Emperor X Black Dot - černé monstrum

Ovšem toto černé monstrum nepatří mezi oblíbené. V rámci experimentování jsem se pokoušel naladit bubínek touto blánu. Během ladění jsem málem urval všechny závity. Za žádnou cenu z toho nelezl zvuk alespoň trochu připomínající zvuk bubínku. Budu rád, když se podělíte o zkušenost s touto blánou a jaký zvuk z toho jde vykouzlit.

Vlastní potisk rezonanční blány?

Pokud kapela chce mít své logo na vašem bubnu, tak doporučuji "obyčejnou"a tenkou blánu Encore od Remo. Potisk zhotovil drumface.cz pomocí speciální fólie, která zaručuje minimální ovlivnění zvuku.

Big Fat Snare Drum

Naprosto boží tlumítka. Nabízí klasické tlumení pro tišší zvuk, zabránění přeznívání, ale hlavně pro docílení nových zvukových možností. Vybral jsem si variantu, která obsahuje čtyři plíšky - jako má tamburína. Díky tomu snare má hluboký vintage zvuk a díky plíškům je jak stvořený pro hip-hop či funk atd..

Recent Posts
Archive
bottom of page