top of page

Inkoust pod kůží: 1- 5


Je tu nový rok a s ním i nový "seriál". Ten, kdo mě alespoň trošku zná, tak ví, že tetování je má důležitá součást života. Tetování je umění, které zaznamenává pocity, názory, vášeň, nenávist,.... Je to umělecké zaznamenání daného okamžiku na celý život. Mnozí si nenechají udělat tetování, že je to právě na celý život. Pak jsou s tím spojeny obavy typu: co když se mi to přestane líbit?, a co až budu starej?... Já tohle neřeším. Kdyby se mi nějaká kérka přestala líbit, tak mi to vůbec nevadí. Zkrátka to beru, jako moji součást, kterou už nezměním. Budu psát vždy po pěti a začnu levou rukou. Na pravé ruce mám rozdělaný konceptuálný rukáv, který vysvětlím až bude hotov. Levá ruka je bez konceptu, takže se ruka plnila od několika tatérů v delším časovém úseku. Tak jdeme na to!

1) Tři nejdůležitější věci v životě.

Music: Hudba je vším. Je to smysl života, únik od okolního světa. Samozřejmě jsou pro mě bicí nejdůležitější složka v hudbě

Family: Mám rodinu, kterou miluji. Můžu se vždy na ně spolehnout a vím, že nikoho bližšího nemám.

Faith: Zde to není myšleno jako víra ve smyslu např. křesťanství. Slovo víra pro mne symbolizuje to, že nejsem pouze materalista. Také to, že jsem si vědom karmy, pomíjivosti, utrpení atd...

Tátér: Monika Klímová

2) Triola

Samozřejemě je to spojené s lákou k hudbě. Ale proč zrovna triolu? Většina lidí si nechají vytetovat notu, aniž by věděli o kterou se jedná. Já mam triolu spojenu s dřinou a cvičením, jelikož nikdy trioly nebyly moje silná stránka. Triola je můj symbol stáleho se snažení naučení nových věcí. Jedná se o jedinou "handpoke" kerků. Což znamená, že se motiv netetuje klasickým strojkem, ale ručním vpichováním ingoustu jehlou, jak to bylo v dřívějších dobách. Co se týče bolesti, tak musím říc, že je to menší intenzita než strojkem, ale zase se to dělá mnohem déle.

Tatér: Andrea Lala

3) Trojúhelník

Tento minimalisický trojúhlník jsem si nechal vytetovat v období, kdy jsem ji byl posedlý. Všude kde jsem zahlídnul tent tvar, tak jsem si to musel vyfotit....ne vážně, má to mnohm větší význam. Trojúhelník je jako cesta do cíle, který symbolizuje špička. Čím více pro to uděláme, tak postupujeme trojúhelníkem nahoru a zbýva toho méně a méně do vysněného cílu.

Tatér: Roman Werner

4) XO

Původně to byl orázek k singlu "Cestou svou", který nakonec nevyšel. XO, to jsou dva protiklady, kteří ale k sobě patří. Říká se že každý rub má svuj líc...přesně tento výzam má i XO obrázek.

Každý máme nejen "X" stránku, ale i odlišnou "O".

Tatér: Monika Klímová

5) Love

Zase ta hudba, respektive bicí. Chtěl jsem si nechat vytetovat motiv spojený jen s bicíma, ale aby to bylo alespoň trochu originální. Láska k bicím je vytetovaná pomocí hajty, ráfku, paliček a činelů.

Tatér. Monika Klímová

V tomto první díle byly zatím jen černé kérky, ale už přítě se nám to vybarvý! :)

Recent Posts
Archive
bottom of page