top of page

Bubeníkovo recenze: činely Anatolian

Turecké činely Anatolian používám už nějakých 6 let. Proč zrovna Anatolian?

foto: Adriana production / z koncertu NO GOOD OK

Když jsem v svých cca 13 let začal hrát, tak jsem začínal na luxusní činely Paiste 2002, které jsem "zdědil" po tátovi. Pro začátečníka opravdu vysoký level. Činely začaly odcházet a já byl chudý student. Takže jsem hledal poměr/výkon. Nakonec jsem zvolil Anatolian, které splňují mé požadavky. Za těch pár pěnez hrají senzačně a nemam důvod se vracet k známějším značkám ( Paiste, Meinl atd. )

Jako hlavní činel mam osmnácti palcový crash Baris. Činel s delším dozvukem a rockovém soundem. Úderný s dlouhou životností. Dobrá volba pro nejčastěji využívání z celkové sady činelů.

Info: Vyrobeny ze slitiny B20Plus, v povrchové úpravě brilliant.

Ride jsem vybíral celkem dlouho. Hledal jsem ride s velkým pupkem, díky něhož docílím krásného cinkavého zvuku. Na ride hraji i přes okraj a to většinou udělá rozplizlej zvuk. Expression splňuje oba požadavky a zdá se, že je nezničitelný i přes razantnější hru.

info: Vyrobeny ze slitiny B20Plus, v povrchové úpravě brilliant.

Nejnovější přírustek je krásný šestnácti palcový efektový crash Impact FX. Nemám moc rád činely tipu "China". Chtěl jsem hodně krátký a "suchý" zvuk. Impact bych pojmenoval jako hybrid mezi Chinou a Crashem. Původně jsem chtěl crash Mystic, který jsem měl pučený na nahrávání, ale Impact zvítězil.

info: Činel je vyroben ze slitiny B20 a je v povrchové úpravě brilliant

Splash Kappadokia už nevyužívám a byl to úplně první činel od Anatolian- tady značky, kterou jsem si zamiloval. A hi-hat? Momentálně vybírám a zatím mam kombinaci Paiste 2002 a Zildjian. Je to taková "znouzecnost", přesto zní fakt parádně. Kombinace krásně čistému zvuku 2002 a tvrdosti Zildjian funguje.

A jaké činely preferuješ ty? :)

Recent Posts
Archive
bottom of page