top of page

Knižní tipy #6

Máme virtuální realitu, 4D kino, nebo elektronické knihy. Ale stejně si myslím, že to nedokáže nahradit klasickou knihu a tu magickou vůni nové a ještě nikým nepřečtené knihy.

Lovec králíků - Lars Kepler

To je první kniha, kterou jsem přečetl od tohoto Švédského spisovatele. Celkově severské thrillery se vyznačují dost velkou brutalitou a až téměř realisticky popsané činy všech možných vrahů a sadistů. Nemohu říct, že by se jednalo o prázdné vyvražďování, ale velmi chytré a poutavé napětí, které jsem cítil až do posledních stránek knihy. Stručně řečeno, se jedná o vraha, který se mstí dost brutálním způsobem. Policie si ze začátku myslí, že se jedná o teroristický čin, který byl spáchán na ministra. Ale časem nás vrah zavede do bývalého tajného spolku na vysoké škole. Za co se vrah mstí a co se dělo v tajném spolku? To vám neprozradím, protože vás nechci připravit o pointu a vyvrcholení děje.

Sochař smrti - Chric Carter

Detektiv přijde na místo činu a je fascinován brutalitou, kterou byla oběť zabita. Po detailnějším průzkumů vyjde najevo, že vrah se hodně dobře vyzná v medicíně. Oběti byli uříznuty končetiny a následně velmi profesionálně zašité tepny, aby rychle nevykrvácela. Navíc v těle našli několik kombinací léků , takže oběť celý proces pomalého mučení cítila, aniž by se mohla bránit. A jako bonus vrah nechal z končetin oběti zhotovené umělecké dílo, které tvořil pak i při dalších následujících vraždách. Naprostý top od italského spisovatel, který vystudoval psychologii a zabýval se myšlením sériových vrahů.

Milarepa - Život a osvícení

Jeden z největších jogínů a představitel tibetského buddhismu. V dětství zažil bídu a později díky černé magii usmrtil pětatřicet lidí. Tento příběh je velmi inspirativní. I s takto zlými činy zatěžkán lze díky praktikováním

dharmy docílit osvícení a čisté mysli. V knize se objevuje i mnoho básní, které po zkoumání působí velmi poučně.

Recent Posts
Archive
bottom of page