top of page

Bubeníkovo recenze: DC custom drums ( acrylate )

Už je to téměř pět let, co jsem si pořídil tyto krásky a tím si i splnil jeden ze snů. Na zakázku mi je vyrobil mistr Ivo Honajzer z dílny drumcenter.cz.

Vlastnit "custom" bicí je skvělé. Milujete je ještě více, když víte, že jsou na světe jenom ty vaše. Žádná sériová výroba. Před samotnou realizací jsem si napsali nespočet emailů a dolaďovali všechny detaily. A za pár měsíců jsem je opravdu měl doma. Přišla mi nádherné akrylátová sada, která se skládá z kopáku 20 x 20, malého tomu 10 palců, floor tomu 14 palců a snare bubínků 14 palců. Hardware je v černém provedení a malý tom má velmi stabilní úchyt na stojan. Na sadě byly posazeny jednovrstvé blány Remo ambassador a na snare byla blána Remo powestroke E 3-Coated 14. Vyzkoušel jsem strašně druhů blan, ale po čase se ukázalo že jednovrstvé blány Remo jsou nejlepší volba. Zkrátka pískované, nebo dvouvrstvé blány ( např. pinstipe ) moc dobře nefungují na akrylát. Na kopák už delší dobu používání blánu Evans emad, která je podle mne nejlepší volba na jakékoliv bicí.

Průhledné bicí jsem si nepořídil jen kvůli "cool" vzhledu, ale hlavně pro zvukové vlastnosti. Oproti dřevu má akrylát mnohem menší dobu dozvuku. Díky tomu dostanete krátký a úderný zvuk. Což samozřejmě nemůže každém vyhovovat a ani se to nehodí do všech stylů. Tyto bicí je potřeba docela často ladit. Na zvuk má velký vliv převoz, či teplotní rozdíl. Chvilku to trvalo, ale teď už zkrátka vím, jak na ně a jak vlastně celkově fungují. Díky vlastnostem které mají, mám blány hodně povolené. Dostanu z toho opravdu hutný a krátký zvuk, který jim nejvíce sluší.

Nic není dokonalé a proto tady musím zmínit nějaké ty mouchy. Největší problém je je křehkost materiálu. Proto bych je nikdy nepřevážel v ničem jiném, než v Hardcase, jinak bych už dávno zametal hromadný střepů. Chce to o mnoho větší péči a pozornost, než klasické dřevěné bicí. A druhý "problém" je, že né každý zvukař ať už na koncertě . nebo ve studiu umí s takovou sadou pracovat.

Závěrem bych to ukončil tak, že tito krásky miluju kvůli nádhernému designu a naprosto hutném, temném a krátkým soundem.

S bicíma ve studiu:

Recent Posts
Archive
bottom of page