top of page

Top kapel, které mě ovlivnily. Díl 9.

Závěrečný díl, který budu věnovat kapelám s podtitulem "ovlivnily, ale už neposlouchám". Důvody, proč zmíněné kapely neposlouchám, jsou různé.. Přesto jejich vliv zůstal v mém hudebním srdci.

HURTS

Vlna synth popu z Anglie mě minula. Vždy jsem tento styl vnímal jako popík, který se snaží být alternativní. Nehledě, že mě zkrátka nebaví poslouchat naklikané bicí. Ovšem Hurts ve mne probudili romantiku s dávkou deprese a naivního snílka.. Beru to jako novou vlnu Depeche Mode, která důstojně navazuje na 80´s synth pop.

AC/DC

"Často nám vytýkají, že naše tvorba je jenom o třech akordech. Já musím souhlasit, protože kdyby tam byl ten čtvrtý akord, tak to už nejsou AC/DC." Uvedl Angus Young v jednom rozhovoru, který jsem se dočetl o biografické knize o této kapele.( kniha je v posledním článku "Knižní tipy ) Hlavní element, který mě ovlivnil, byly bicí. Ano! V mých začátcích bylo samozřejmě "lehké" zkoušet hrát s songama od této australské smečky. I ty tři akordy a "bumčvach" rytmus dokáže nakopnout. A proč je už neposloucham? Asi se mi ty tři akordy oposlouchaly.

HADOUKEN

Byla to naprostá senzace, co tě kopla do rozkroku. Jako by to bylo nedávno. Emo fanoušci, kteří měli na sobě co nejvíce fosforové barvy. Ale po druhém albu se tahle jízda zastavila. Už to nebyla kapela, ale spíš shit dj párty. Moc jsem se těšil na jejich koncert na Sázavě, ale odcházel jsem zklamaný. Šlo pouze o show s muzikanty, kteří měli nástroje asi jen pro okrasu. Ale navždy mi počáteční éra zůstane v srdci.Šlo pouze o show s muzikanty, kteří měli nástroje asi jen pro okrasu

THE HIVES

Pořád je zbožňuji! Ale když vezmu v potaz, že poslední album vydali v roce 2011, které mě moc nebavilo. Poslouchal jsem je tolik, že jsem se jich přesytil. Což je škoda, ale třeba vydají nové album, které opět zbourá celou "garage" scénu.

BOB MARKLEY & THE WAILERS

Celkově reggae nemam rád, ale jen z posluchačského hlediska. Asi také hraje roli, že prostě nehulím :D. Musím ale uznat, že miluju doprovodnou kapelu The Wailers. Ta souhra bicích s basou je něco geniálního. Nazval bych to hraní s citem a emocemi.

Recent Posts
Archive
bottom of page