top of page

Appky pro muzikanty ( ios )


Pro metronome

Nejpropracovanější metronom, který obsahuje spousty užitečných funkcí. Nejvíce oceňuji funkci TAP, díky ní si zjistím bpm. Na cvičení využívám "warm up", což je program, který od zvoleného bpm zrychluje a pak zpět zpomaluje. Lze si i nastavit po kolika bpm se bude program zrychlovat a zpomalovat. Appka je v základní verzi zdarma a za malý příplatek dostanete spousty dalších vychytávek.

GuitarTuna

Velmi uživatelsky pohodlná ladička. Appka si sama najde strunu kterou ladíte (viz obrázek), nebo si zvolíte jakou strunu chci ladit. Myslím, že to nejvíce ocení ti, kteří chtějí např. strunu E podladit do tónu D. Ladička je zcela zdarma. Dále je součástí aplikace škola akordů a hra, kdy musíte správně určit správný akord.

Garage band

A teď ta nejlepší aplikace. Můžete hrát na virtuální kytary, baskytary, bicí, smyčcové nástroje, klavír, etnické nástroje atd. Je to super spíše na zábavu, nebo zabití času. Proč je teda tak super? Protože můžete pomocí Irigu zapojit el. kytaru a hrát přes aparáty všech druhů a hrát si s efektovými krabičkami. To následně můžete nahrávat a jak vidíte na obrázku, lze přidávat další nástroje a tak si nahrát celou skladbu. Je to hodně dobré na zaznamenávání nápadů, či na domácí hraní na kytaru. Takže se jedná o takovou mobilní verzi FL studio, cubase atd.

Nově je přidaná funkce loops. Je to takový Dj program, kde pomocí smyček pouštíte přednastavené zvuky a beaty. Vše můžete mixovat, používat celou škálu efektů. No myslím, že djs nebudou mít co do huby :D Na mobilu to není moc pohodlné, proto doporučuji Ipad.

Recent Posts
Archive
bottom of page