top of page

Knižní tipy #1

Prý se dnes knihy už moc nečtou. V tom případě rozhodně nepatřím do této skupiny. Vzít si knihu a nechat se pohltit dějem je pro mne nejpříjemnější relax. Tak jsem se rozhodl, že budu přidávat pravidelně tipy na knihy, které mě něčím zaujali.

VRAŽEDNÝ ČAS - T. J. MacGregor

Žánr: Sci-fi, Fantasy

Vydáno: 2010

Počet stran: 456

Jedna z mála knih, které jsem přečetl více krát. Děj se rozjíždí hned od první kapitoly. Nejdřív je to detektivka, ale brzy se začne objevovat hodně neznámého a tajemného. Celé to vyvrcholí, když se ukáže, že se jedná o tajný vládní projekt s cestováním v čase. Je to poutavě napsáno, ale zároveň tak uvěřitelné. Cestování v čase mne vždy fascinovalo. Je velmi působivé, jak se změní současnost (budoucnost) zásahem do minulosti.

MESIÁŠ - Boris Starling

Žánr: Literatura světová, Thrillery

Vydáno: 2000, Domino

Počet stran: 472

Nejlepší thriller od Mlčení jehňátek....tak je kniha označená. A musím uznat, že se nejedná jen o reklamní slogan, aby nalákal čtenáře. Hlavní postava detektiv Red Metcalfe je známý a úspěšný, ale teď se snaží vyřešit přibývající brutální vraždy. Motivy a metody jsou různé, takže Red těžko dokáže odhalit vrahovo osobnost. V knize jsou dvě dějové linie, které na oko spolu nesouvisí. Pochopení souvislosti dějových linií najdete až ve finálním vyvrcholení. Kniha je hodně brutální a do detailu popisuje zavražděná těla.

DESÁTÁ SÍŇ - Glenn Cooper

Žánr: Literatura světová, Thrillery, Příběhy

Vydáno: 2012, Knižní klub, Euromedia Group

Počet stran: 352

Ve francouzském opatství je nalezena kniha s bizarním příběhem o záhadné jeskyni a s mapou. Hlavní postava Hugo se vydá objevit jeskyni. Po řetězci několika vražd v týmu naznačí, že jeskyně ukrývá hrozivé tajemství, které kdosi za žádných okolností nedovolí, aby tajemství bylo odhaleno.

V knize jsou tři dějové linie, které jsou časově hodně vzdálené ale mají jedno společné - desátou síň v záhadné jeskyni.

SLADKÁ VŮNĚ SMRTI - Guillermo Arriaga

Žánr: Literatura světová, Romány

Vydáno: 2012, Labyrint

Počet stran:180

V malé obci je nalezeno tělo mladé holky. Vraha nikdy nezjistíme, nebo jsem to nevyčetl mezi řádky. Proč mě tato kniha zaujala? Příběh se nevěnuje po pátrání vraha, ale dopad na malou obci. Díky vraždě je rozneseno několik lží, pomluv a drbů. Má to však fatální důsledky a díky tím je zavražděn další nevinný člověk. A musím zmínit krásné ale depresivní ilustrace.

Recent Posts
Archive
bottom of page