top of page

Top kapel, které mě ovlivnily. Díl 5.

Tentokrát název není úplně správně, jelikož tento díl patří kapelám, které mě ovlivňují cca poslední dva roky. Samozřejmě nenapíšu všechny kapely. Namátkou vyberu, které mi nejvíce přirostly k srdci.

LOWER THAN ATLANTIS

Rocková kapela z Anglie, která hraje od roku 2007. Bohužel jsem na ni narazil při vydání desky v roce 2014. Označení "rocková kapela" není úplně přesné. Tato sympatická banda kombinuje post-hardcore ( první deska), melodický indie-rock až téměř stadiónové hity. Myslím, že se to bude líbit fanouškům Blink 182, kteří nepohrdnou tvrdšímu nádechu.

FUNERAL FOR A FRIEND

Zase to emíčko. Jeden díl jsem věnoval tomuto období, ale tato kapela mi přirostla k srdci až při poslechu poslední desky. Pro mě je nejsilnější zpěv připomínající volání o pomoc. Možná se nejedná o nic nového, ale právě poslední deska je tak melancholická, že člověk hledá kapesník na utření slzy.

YOUNG GUNS

Anglie je nejlepší místo, co se hudby týče. O něco popovější, než výše zmíněné LOWER THAN ATLANTIS. Mám prostě rád tento moderní rock se "svěžím" zvukem a se silnými refrény. Kapela vydává téměř každý rok novu desku a dokazují, že nedostatkem hudebních nápadů netrpí.

FOALS

K této kapele se střídavě vracím. První deska mě vůbec nezaujala. Poslední dvě desky mi často hrajou v přehrávači. Podle mého názoru Foals zrají jak víno. A z jakého státu jsou? Ano, opět Anglie! Kromě Artic Monkeys patří pro mne k nejlepšímu, co indie-rocková scéna nabízí.

LETLIVE

V pondělí ráno potřebuji energii, kterou mi pravidelně dodávají Letlive. Konečně kapela, která není z Anglie, ale ze slunné Calofornie. Poslední dvě desky The Blackest Beautiful (2013, Epitaph) a If I'm the Devil... (2016, Epitaph) vřele doporučuji!

ALEXISONFIRE

Cool hardcore z Kanady. Dallas Green má úžasné charizma, které ho si cením ještě v jeho projektu City and Colors. Dle mého názoru je to jedna z nejlepších kapel posledních let.

Recent Posts
Archive
bottom of page