top of page

Austinův rozhovor: Mike

S Mikem se známe už řadu let a proto toho o něm vím docela hodně, přesto mě tyto jeho webové stránky inspirovali k tomu s ním udělat rozhovor. Chtěl jsem, abyste i Vy líp poznali, kdo tady píše o svých oblíbených kapelách, koncertech a dělá rozhovory s jinými muzikanty. Navíc některými odpověďmi překvapil i mě :) Tak si to užijte a dál čtěte tenhle web. Budeme se společně snažit ho neustále rozšiřovat a mít větší záběr článků a témat. Máte se na co těšit :) A teď už rozhovor s Mikem.

1) Popiš nám stručně kapely, ve kterých hraješ a co a proč Tě na nich baví. Momentálně hraju druhým rokem v kapele Chuť a s mojí srdcovkou B.O.D. Obě kapely fungují úplně jinak a to mě na tom právě strašně baví. V Chuti je to více na profi úrovni. Nejenže hrají už 10 let, ale dostanu nějaké party v notách a musím se to tak naučit. Jako není to tak, že by mi kluci diktovali, co mám hrát, ale spíše mě to donutí hrát něco, co bych si normálně zjednodušil. B.O.D zas funguje víc na kamarádské úrovni, kde mám velký prostor pro tvoření. Každé má svoje a baví mě obě kapely. 2) Čeho bys chtěl v hudbě dosáhnout? Mít pravidelně koncerty a nahrávat. Tohle zas tak úplně neřeším a spíš se řídím heslem "teď a tady". 3) Kde získáváš motivaci, abys byl každý den ve zkušebně a poctivě tam dřel? Když něco dělám, tak jedině na 100%. Nedokážu dělat něco jen z části. Navíc chci využít toho, že mám momentálně vhodné podmínky na to, abych jenom hrál. 4) Měl jsi to tak vždycky? A jestli ne, kdy a proč se to změnilo? Bohužel neměl. Od mala jsem tak nějak hrál, ale spíš jenom pro zábavu. Zlomilo se to, když jsem začal hrát v první kapele a začal chodit na soukromé hodiny. 5) Co Tě vedlo k založení těchto stránek? Nejdřív jsem se toho bál, jak to okolí přijme. Nejsem totiž žádný profi nebo slavný hudebník. Ale založil jsem je hlavně pro svojí radost. Převedl jsem svoji nástěnku a ODC do grafické podoby :) 6) Chtěl bys být profesionální hudební kritik? Znamenalo by to poslouchat a chodit i na sračky a psát o tom :) Neměl bys s tím problém? Tak s tím bych měl velký problém :D Proč se věnovat něčemu, co pro mě nemá smysl? Snažím se dělat jen to, co mě naplňuje. 7) Měl jsi v poslední době nějaký výrazný hudební zážitek, který by Tě třeba i ovlivnil? Včera ve zkušebně :D Nic konkrétního si teď nevybavím... Hudba mě ovlivňuje neustále. 8 ) Těšíš se na nějaký koncert nebo desku, která má vyjít? Jsem hodně zvědavej na další desku Twenty One Pilots. Jinak se těším na koncerty svých kapel - křest singlu s Chutí (22.2.2017 v Plzni v Anděl music baru) a na koncert B.O.D před Mc Geyem (31.3.2017 v Plzni v Divadle Pod Lampou). 9) Tvoje hudební plány v dohledné době? Budete s nějakou Tvojí kapelou vydávat desku, EP nebo klip? S Chutí máme roztočené 4-songové EP a k singlu chystáme klip. To samé platí o B.O.D. Máme rozdělané dva songy, které snad brzo vypustíme ven. A pak je tu ještě můj projekt XO, se kterým bych už konečně rád vydal "pohřební" singl. Ale zatím tomu podmínky nepřejou. 10) Máš nějaký vtipný nebo šílený zážitek z vlastního koncertu, o který se s náma chceš podělit? Pro mě byl asi nejšílenější koncert, když jsem měl čtyřicítky horečky a jenom jeden pár paliček. Samozřejmě jsem paličku zlomil a musel hrát jednou :D Ale koncert jsme dohráli a já tu horečku přežil, takže nakonec fajn. 11) Co dalšího Tě baví a naplňuje kromě hudby a bicích? Buddhismus, knihy a malá sestřička Anička.

12) Tvoje oblíbené jídlo? Tak to je jasné - vše od mé babičky :D 13) Je nějaká kapela, kterou doslova nesnášíš? Taková asi není. Abych něco nesnášel, tak bych se o to musel zajímat a o co se nezajímám, to jde mimo mě. Díky za příjemný povídání ;) autor: Austin

Recent Posts
Archive
bottom of page