top of page

Top kapel, které mě ovlivnily. Díl 2.

V minulém díle jsem prošel zásadní kapely, které mě ovlivnili, když jsem byl relativně mladý klučina. V tomto druhém díle se zaměřím na "sweet emo" časy své puberty. 1) My Chemical Romance - Jakou jinou kapelou začít, než právě MCR. V té době byly dva nesmiřitelné tábory. Jednou skupinou milováný, druhým táborem nenáviděný. Myslím, že to bylo jenom "in" nenávidět MCR. Pro mě osobně je to ale výborná kvalita. Když opadlo tohle období, tak se krásně ukázalo, že nejde o pózu. Co hráli, o čem zpívali nebo jejich image... To vše bylo naprosto přirozené. Nedám na ně nikdy dopustit, obzvlášt když "Iam not OK"

2) Blink-182 - Bez téhle kapely by to prostě nešlo. Travis, kultovní deska Untitled, geniální melodické linky... Netuším, co všechno bych chtěl říci o této kapele. Napadá mě: pokud znáte někoho, kdo má rád Blink-182, tak je to hned váš kamarád.

3) Papa Roach - Nehorázně mě bavil mix rapu, screama a čistého zpěvu. Z jejich muziky šla magická energie, která měnila frustraci na totálně nekontrolovanou agresi. Máš problémy? Papa Roach ti to pomůžou ze sebe vykřičet.

4) Underoath - Jedna z kapel, ke které jsem se dostal díky bubeníkovi. Je to totální monstrum! Nikdy jsem nikoho neviděl hrát s takovou agresí a emocemi. Tahle kapela z vás vysaje vše pozitivní a přemění to na smrtící destrukci.

5) Nine Inch Nails - Jak to popsat? Možná "zhudebněná deprese". Patřím k lidem, kteří milují Reznorovo na sebe pomalu vrstvící šílenství. Geniálně zhudebněná temnota.

Recent Posts
Archive
bottom of page