top of page

Top kapel, které mě ovlivnily. Díl 1.

1) Queen - První kapela, která mě zásadně ovlivnila je rozhodně Queen. Když mi bylo cca 5 let, měl jsem na VHS všechny jejich klipy a živák. Jako malý kluk jsem miloval jejich pompéznost, Fredyho hlas, obrovské koncerty a samořejmě tu velkou bicí soupravu. Díky tomu jsem chtěl taky bubnovat (a mít samořejmě tu samou velikou bicí soupravu :D). I když je už moc neposlouchám, tak při zaznění jakéhokoliv jejich songu si okamžitě vzpomenu, že díky této kapele hraju.

2) Alice Cooper - Další zlomový bod byl, když jsem ve druhé třídě dostal od svého táty živák. Image, sekání hlav, krev... Byl to koncert z naprosto jiné dimenze. Vrcholem bylo bubenické solo na průhledné bicí s hořícíma paličkama.

3) The Offspring - Deska Americana mi doma hrála pořád dokola na prvním stupni základní školy. Slyšel jsem ji už tolikrát, že znám každou notu. Nedokázal jsem pochopit, proč je to tak úžasný, ale nebyl den, abych si ji nepustil.

4) Rammstein – V šesté tříde jsem byl hladový po tvrdé muzice. Až s objevem Rammstein jsem uslyšel tvrdé kytary, které jsem hledal. Při prvním poslechu jsem si nebyl jistý, jestli to jsou vážně náckové nebo ne. Když jsem viděl koncert, byla to láska na první poslech.

5) Slipknot - Pamatuju si přesně, když mi kámoš pučil desku Iowa. Bylo mi cca 12 let. Nic tvrdšího a agresivnějšího jsem do té doby neslyšel. Sednul jsem si na prdel po zjištění, že vystupují pouze v maskách. Nebylo co řešit!! Už tehdy jsem věděl, že takovou hudbu nechci hrát, ale Slipknot pro mě měli až magickou sílu.

6) Arctic Monkeys - Po metalovém období přišlo období úzkých kalhot a britské kytarovky. Byl to přesný opak toho, než co jsem do té doby poslouchal. Miluju každou jejich desku, každý song. Jsem rád, že kytarová muziku není ještě mrtvá.

7) Red Hot Chilli Pepers - Tuto kapelu jsem si zamiloval hlavně díky bubeníkovi. Tento styl mi, co se týče hry na bicí, sedí nejvíce. Papričky hráli v přehrávači v období, kdy mě metal přestal bavit a hledal jsem směr, jakým se chci s bicíma vydat.

Recent Posts
Archive
bottom of page